Albinele prepara propolisul din rasina colectata de pe mugurii si scoarta a cel putin 20 de specii de arbori. La o tempertura de cel putin 20 de grade rasina este mixata cu ceara si secretii salivare. Propolisul are in compozitie rasini si balsamuri, ceara, uleiuri volatile, flavonoide, glucide, aminoacizi, polen, minerale, vitamine, flavonoide, fenoli, compusi aromatici. Propolisul si-a demonstrat utilitatea in afectiuni de tip oral, gastrointestinal, antiviral, antibacterian, dermatologic, infectios, ginecologic.
Productia medie anuala este de 100-200 grame de propolis pe familia de albine.
Propolisul brut Stupinele Cristian este recoltat din colectoarele de propolis. Nu este supus nici unui proces termic, curatare sau purificare. Este exact asa cum il colecteaza albina. Mergem pe "mana" ei. Doar ea este experta!
Se consuma 1g pe zi . Se mesteca 10 min dupa care se poate inghiti.
Produsul nu este recomandat persoanelor alergice la produse apicole, copiilor cu varsta sub 3 ani, femeilor insarcinate.