Beneficii pentru sanatate
- Imbunatateste sanatatea orala - mestecarea fagurelui contribuie la curatarea dintilor si a gingiilor. Mierea din fagure are proprietati antibacteriene ajutand la prevenirea infectiilor.
- Capacelele de ceara prin mestecare elibereaza substante volatile cu efect benefic asupra cailor respiratorii.
- Sustine sanatatea sistemului digestiv - enzimele naturale prezente in miere pot ajuta la stimularea digestiei prin echilibrarea florei intestinale.
- Ceara din fagurele de miere poate fi inghitita in cantitati mici contribuind la motilitatea stomacului.
- Imbunatateste nivelul de energie - prin continutul ridicat de glucide naturale, fagurele de miere este o sursa excelenta de energie. Poate fi consumat dimineata si inainte de activitatile fizice pentru un impuls natural.
- fagurele de miere nu este recomandat copiilor cu varsta sub 1 an deoarece exista riscul de botulism infantil
- persoanele alergice la produse apicole trebuie sa evite consumul de fagure de miere
- fagurele de miere se inghite dar o cantitate prea mare de ceara poate provoca disconfort digestiv.